Bereide vleeswaren Partnercontent

De Imperial Jambonneau brengt smaak en variatie in het BBQ-seizoen

jambonneau imperial

De Imperial Jambonneau is een culinair erfstuk dat traditionele ambacht en verfijnde smaak samenbrengt. Met zorg geselecteerd, subtiel gekruid en langzaam gegaard, biedt dit stukje vlees een rijke en veelzijdige basis voor zowel klassieke bereidingen als creatieve gerechten. Ontdek hoe deze delicatesse met zijn zachte rooksmaak en smeuïge structuur een hoofdrol kan spelen op elke barbecue.

Zorgvuldige selectie

Het achterhammetje is een traditioneel product met oneindig veel mogelijkheden. Hiervoor wordt er zorgvuldig een selectie uitgevoerd om de beste hammetjes te selecteren. Deze worden zeer laag gepekeld met uitgelezen kruidenextracten voor een subtiele smaak. Het hammetje word na het pekelen heel rustig gemasseerd zodat de kruiden en zout zich goed kunnen verdelen.

Hiernaast wordt het hammetje gerookt met beukenhout. Beukenhout geeft een zachte mooie smaak en een goudbruine kleur. Traditioneel wordt dit altijd met het been, eventueel met nog een vetrand, samen gekookt. Dit zorgt onder andere voor de volle smaakbeleving.
Daar we het hammetje op voorhand lang op lage temperatuur koken (soort slow cook) is het hammetje klaar voor gebruik. Dus kan snel worden opgewarmd in de oven, microgolf of op de BBQ.

Luikse salade op basis van Jambonneau

Het hammetje is een klassieker dat meestal in z'n geheel opgediend wordt. Door het heerlijke vlees te plukken creëer je echter weer een hele waaier aan creatieve culinaire mogelijkheden. Wat dacht je bv van een Luikse Salade op basis van Jambonneau? 

luikse salade met jambonneau

Ingrediënten

- 4 grote jambonneau’s (1 hammetje is goed voor 10 personen)
- 1 kg krielaardappelen
- 10 hard gekookte eieren(8min)
- 1 kg groene boontjes
- Handvol gehakte peterselie
- 1 krop andijvie frisee
- 2 rode ajuinen in ringen
- 5 el mosterd
- 2 rauwe eieren
- 3 dl koolzaadolie
- Enkele druppels tabasco
- Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Doe mosterd, de eieren, peper, zout en tabasco in een maatbeker
  2. Mix terwijl je de olie straalgewijs eraan toevoegt tot je een licht gebonden viniagrette hebt
  3. Blancheer de boontjes beetgaar in gezouten water, spoel onder koud stromend water
  4. Kook de aardappelen, pel en halveer
  5. Verwarm de jambonneau op de barbecue en pluk het vlees van het bot
  6. Bak de aardappelen in half boter/half olie
  7. Voeg boontjes en jambonneau bij de aardappelen en hussel even
  8. Verdeel de frisee salade over de borden
  9. Bedek deze met de aardappelsalade en garneer met de hard gekookte eieren, rode ajuin en peterselie
  10. Lepel de dressing over het gerecht
IMPERIAL MEAT PRODUCTS
GROTE BAAN 200
9920 LIEVEGEM
+3293700211
deli@imperial.be
www.imperial.be

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium lid en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkdigitale toegang tot de gedrukte magazines
  • checkdigitale toegang tot Artsenkrant, De Apotheker en AK Hospitals
  • checkgevarieerd nieuwsaanbod met actualiteit, opinie, analyse, medisch nieuws & praktijk
  • checkdagelijkse newsletter met nieuws uit de medische sector
Heeft u al een abonnement? 
company corner

IMPERIAL MEAT PRODUCTS

GROTE BAAN 200, LIEVEGEM 9920
Groothandel vleeswarenCharcuterieVerse vleeswarenVers vlees
Print Magazine

Recente Editie
22 oktober 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine